– Man kunde inte lägga ett enigt betänkande men man har röstat fram ett betänkande, att det ska ut på remiss är naturligt för mig, säger Stefan Löfven.

”Alla 26 förslagen från migrationskommittén ska ut på remiss”

Uppdaterad
Publicerad

Alla 26 punkter i migrationskommitténs slutbetänkande ska ut på remiss. Det säger Stefan Löfven i en intervju i onsdagens Aktuellt – trots Miljöpartiets protester.
– När regeringen får ett betänkande och det får vi nästa vecka så då börjar processen, säger Stefan Löfven.

Nästa vecka presenteras migrationskommitténs slutbetänkande och tas därmed över av regeringen. Samtliga 26 punkter ska ut på remiss, uppger statsminister Stefan Löfven i Aktuellt.

Miljöpartiet har krävt att utredningen inte ska skickas ut på remiss i sin helhet.

– När regeringen får ett betänkande och det får vi nästa vecka, då börjar processen. Då ska regeringen bereda det innan man skickar ut på remiss. För mig är det ett naturligt förslag som kommit från en parlamentarisk kommitté som jobbat i ett år, säger Stefan Löfven i Aktuellt och fortsätter:

– Man kunde inte lägga ett enigt betänkande men man har röstat fram ett betänkande, att det ska ut på remiss är naturligt för mig, säger Stefan Löfven.

Alla 26 punkterna eller?

– Det är en parlamentarisk kommitté som arbetat. Där sitter partierna med alla partier. De kunde inte komma överens om ett gemensamt betänkande men man har röstat i många frågor och här är den minsta gemensamma nämnaren, säger Stefan Löfven.

Miljöpartiet säger att så är det inte alls, bara några av punkterna ska ut på remiss?

– Gör inte bifråga till huvudfråga, det kommer till regeringen nästa vecka, då börjar beredningen i regeringskansliet. Då kommer vi se till att vi har en ny lagstiftning på plats i juli nästa år, en lagstiftning som är hållbar och som gör att vi inte kommer tillbaka till den situation som vi hade hösten 2015.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.