Tidigare polischefen Mats Löfvings död har anmälts till Arbetsmiljöverket. Foto: Marko Säävilä/TT

Polisen anmäler Löfvings död till Arbetsmiljöverket

Uppdaterad
Publicerad

Polismyndigheten har anmält den tidigare regionpolischefen Mats Löfvings död till Arbetsmiljöverket.

– Jag kan inte utesluta att dödsfallet har ett samband med arbetet, säger Mattias Wahlstedt, kanslichef och biträdande avdelningschef på rättsavdelningen vid Polismyndigheten.

Bakom anmälan står Mats Löfvings närmaste chef Mattias Wahlstedt på rättsavdelningen, dit Mats Löfving omplacerades den 23 december.

– Jag har gjort anmälan enligt gängse praxis och i egenskap av Mats Löfvings chef, säger Mattias Wahlstedt, kanslichef och biträdande avdelningschef på rättsavdelningen vid Polismyndigheten.

Enligt Arbetsmiljöverket har arbetsgivaren en skyldighet att göra en anmälan när det inträffar en allvarlig personskada eller dödsfall på en arbetsplats.

”Bra att det prövas”

– Jag vet lika lite som alla andra om vad som egentligen har hänt. Men jag kan inte utesluta att dödsfallet har ett samband med arbetet och det är därför jag har gjort en anmälan, som Arbetsmiljöverket har bekräftat att de har mottagit. Jag tycker att det är bra att det prövas, säger Mattias Wahlstedt.

Mats Löfving hittades död i sin bostad i onsdags. Mats Löfving var föremål för en utredning inom polisen som kom fram till att han agerat jävigt i flera situationer rörande den före detta underrättelsechefen Linda Staaf. Resultatet av utredningen offentliggjordes på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.