Lönsamt satsa på mångkulturell topp

Publicerad

En mix av kultur och etnicitet i företagsledningen ökar chansen för klirr i kassan i motsats till vad annan forskning visat. -Det är överraskande många företag som börjat bry sig om kulturell mångfald, säger forskaren Timurs Umans till TT.

Tidigare forskning har visat att brister i kommunikation är en orsak till att mångfald i bolagens toppskikt betraktats som negativt, enligt Timurs Umans på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Men hans egen forskning ändrar på den bilden. Han har tittat på årsredovisningar och undersökt hur kulturell mångfald i ledningsgrupper påverkar den ekonomiska utvecklingen i företaget.

-Det blir bara lönsamt om minst en av två viktiga förutsättningar är uppfylld. Den ena är en stark vision för företagets utveckling. Om ledningen inte är överens om hur företaget ska utvecklas så blir mångfalden negativ. Men de som har en gemensam vision fokuserar på den i stället för kulturella skillnader, säger Timurs Umans.

Måste förstå
Sammansättningen av ledningsgruppen och styrelsen är den andra förutsättningen som krävs för att mångfalden ska fungera. Om det finns en tysk i ledningen så behövs en annan utlänning i styrelsen. Om det sitter två kineser i styrelsen behövs två utlänningar i ledningsgruppen.

-Bolagen behöver ha någon som kan översätta styrelsens beslut till ledningsgruppen, det är viktigt att alla förstår vad besluten betyder och att man inte bara rekryterar folk som påminner om en själv. I dag satsar många företag medvetet på mångfald, inte minst om man vill nå internationella marknader.

Giganter positiva
Drygt 80 börsnoterade bolag i Sverige och Danmark har undersökts i den kommande avhandlingen – knappt 30 procent av företagen har flera kulturer representerade i ledningen. Giganter som Astra Zeneca och Atlas Copco har haft positiva erfarenheter av att bli allt mer internationaliserade. Men även mindre och medelstora företag är måna om den kulturella mixen.

-Det är inte bara företag med en global marknad som bryr sig. Bara i Sverige finns det ju stor etnisk mångfald, det är ett viktigt segment som ledningen försöker nå genom att rekrytera utlänningar, säger Timurs Umans.

TT

• I doktorsavhandlingen från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet har de ekonomiska effekterna av kulturell mångfald i företagens ledningar undersökts.

• 86 börsnoterade bolag i Sverige och Danmark ingår i studien.

• Tidigare forskning har visat att företagens tillväxt bromsas av mångfald eftersom brister i kommunikationen uppstår.

• De nya rönen visar att mångfald är lönsam om ledningsgruppen har en stark vision eller om sammansättningen mellan ledningsgrupp och styrelse matchar varandra.

• Studien har gjorts genom enkäter till samtliga börsnoterade företag i Sverige och Danmark samt intervjuer. Doktoranden Timurs Umans har även undersökt årsredovisningar.

Källa: Lunds universitet (TT)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer