Annie Lööf i Agenda. Foto: SVT

Lööf: ”Är urusla siffror”

Uppdaterad
Publicerad

Annie Lööf uttalade sig i Agenda för första gången om den nya opinionsmätningen.

Där får partiet bara 3,2 procent, lägsta resultat sedan mätningarna började 1967.

– Jättetråkigt, det här är urusla siffror.

Centerpartiets partiledare kom till Agenda för att diskutera glesbygdsfrågan tillsammans med Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.

Men i och med Sifomätningen som presenterades på söndagen kom det även att handla om det låga stödet för Centern:

Agenda

– Jättetråkigt, det här är urusla siffror. Vi måste jobba hårt och vara tydliga med vad vi tycker. Jag kan bara göra analysen att den turbulens som har varit har skadat Centerpartiet kortsiktigt.

Om du kan backa bandet. Hur skulle du kunna ha skött den biten annorlunda?

– Jag har givetvis ett ansvar som partiledare och nu blickar jag framåt. Jag bär ett stort ansvar för detta. Men man ska komma ihåg att Centerpartiet är ett öppet parti. Vi har tagit fram förslag som är väldigt kontroversiella.

– Jag är övertygad om att det skadar kortsiktigt, men långsiktigt har jag hört många centerpartister säga att det här var vad vi behövde.

Är du verkligen rätt person att leda det här partiet?

– Jag kan konstatera att jag fick ett enhälligt stöd för ett och ett halvt år sedan. Och att jag har ett stort och starkt stöd i rörelsen i dag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Agenda

Mer i ämnet