Lööf: Färre jobb? Jag...vet inte!

Uppdaterad
Publicerad

Centerledaren Annie Lööf pressades hårt om jobben i Utfrågningen. Lööf har öppnat för att höja arbetsgivaravgifterna inom banksektorn. På frågan om det inte innebär att fler kan förlora jobbet svarade hon: Jag vet inte.

Regeringen har under sina åtta år vid makten genomfört flera sänkningar av arbetsgivaravgifterna för unga och varit skarpt kritisk till oppositionspartierna, som vill höja arbetsgivaravgifterna igen. Det kommer att leda till färre jobb, menar Alliansen.

Samtidigt har finansminister Anders Borg (M) öppnat för att höja arbetsgivaravgifterna inom banksektorn. Förslaget har kritiserats av facket, som menar att det kommer att leda till färre anställda i branschen.

Utfrågningen

I SVT:s Utfrågningen pressades Annie Lööf på förslaget, som hon stödjer. SVT:s programledare Anna Hedenmo var skarp i tonen när hon pressade Centerledaren, som fick märkbart svårt att svara.

SVT: Svara på den frågan: Kommer jobb att försvinna när man höjer de här arbetsgivaravgifterna?

– Jag vill ju… För det första så…

SVT: Ursäkta, kan du svara ja eller nej?

–Absolut. Jag…vet inte.

Vill du se hela delen där Annie Lööf pressas om sänkta och höjda arbetsgivaravgifter? Tryck till höger i bildspelet ovanför för en längre version av klippet!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utfrågningen

Mer i ämnet