Lööfs hån mot Löfven: Påhittat brev

Uppdaterad
Publicerad

När Centerpartiets ledare Annie Lööf höll veckans sista tal tog hon fram ett påhittat brev från Stefan Löfven (S). Det var ett påhittat ansökningsbrev – till tjänsten som statsminister.

– Svaret på Löfvens jobbansökan kommer att komma den 14:e september. I ett brev, med avsändare från de svenska väljarna, kommer han att kunna läsa: ”Tack för ditt intresse. Tjänsten har tillsatts av annan sökande”.

”Gör det mot bättre vetande”

I talet kommenterade Centerledaren också innehållet i Löfvens påhittade ansökan. Att det är mer spännande att se vad som inte står med i ansökan. Att Löfven ”konsekvent väljer att tiga om” att unga ska bli ”dubbelt så dyra att anställa och ”företagen som anställer dem får fördubblad moms”.

Val 2014

– Han gör det mot bättre vetande. Han gör det mot ledande forskare. Han gör det mot tusentals företagare som har vittnat om konsekvenserna. Men han gör det ändå.

Talade om SVT-klipp

Hon tog också upp det omtalade klippet på svt.se där Gustav Fridolin under EU-valsnatten dansade loss till Ace Wilders ”Busy doing nothing at all”.

– Jag tänker inte recensera dansstilen för det vore att kasta sten i glashus. Däremot tänker jag recensera det miljöpartistiska budskapet om en ekonomi utan tillväxt.

– Att säga nej till tillväxt är att säga nej till gröna jobb och företag.

Varnade för antibiotika

Djurskydd och sundare mat fick också plats i Lööfs tal.

Redan på morgonen skrev Lööf i Svenska Dagbladet att Centerpartiet vill att Sverige ska ta initiativ till en global kriskommission som ska syna överanvändningen av antibiotika för att undvika att människor blir immuna mot medicin.

– Om vi inte gör något kommer sjukdomar som lunginflammation, eller ingrepp som kejsarsnitt helt plötslig bli livsfarliga. Miljontals människor kommer att dö av vanliga infektioner. Helt i onödan.

– Det du väljer i butiken, det gör skillnad. Men det räcker inte. Politiker i hela världen måste agera. Centerpartiet ställer tuffare krav på att minska antibiotikaanvändningen i EU och på att stärka djurskyddet.

Lööfs Löfven-brev

Pigg fackpamp söker nytt jobb.

Går gärna i bräschen. Om ingen är emot.

Duktig på att vara tydlig. Om jag slipper vara konkret. 

Samarbetsvillig, men hatar grupparbete.

Gillar jobb. Älskar bidrag.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet