Lövin efter granskningen: ”Det är helt oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kunde SVT:s Uppdrag Granskning avslöja att Moderaterna i Botkyrka utlovats tusentals röster i utbyte mot en tomt för att bygga en moské. Den som agerade mellanhand var, enligt granskningen, miljöpartisten Ali Khalil, som nu fått lämna sina uppdrag. Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin ser allvarligt på det inträffade.

– Det är fullständigt oacceptablet. Vi har reagerat väldigt starkt på det här och personen får inte fortsätta, säger hon.

Efter SVT:s avslöjande om misstänkt röstköp i Botkyrka fick Miljöpartiets gruppledare i Botkyrka kommun, Ali Khalil, idag lämna sina uppdrag.  Enligt Uppdrag Granskning ska han ha agerat mellanhand då Moderaterna i Botkyrka utlovats tusentals röster i utbyte mot en tomt för att bygga en moské.

– Det är fullständigt oacceptablet. Vi har reagerat väldigt skarpt på det här och personen får inte fortsätta, säger Isabella Lövin (MP).

Kommungranskarna: Botkyrka

Att historien kommer nu, innan valet, är olyckligt menar hon.

-  Det är väldigt olyckligt att den här historien kommer nu, vi hade reagerat likadant när den än hade kommit. Men vi är förstås bekymrade över att vi ser att opinionsiffrorna falllit något den senaste tiden och det är många med mig som är oroliga för att svenska folket ska vakna upp på måndag morgon med en blåbrun röra.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommungranskarna: Botkyrka

Mer i ämnet