Foto: SVT

MP i Botkyrka efter röstskandal: ”Vi är chockade och besvikna”

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet i Botkyrka har nu genom ett pressmeddelande sagt att de tar avstånd från gruppledaren Ali Khalil som har fått lämna sina uppdrag. – Det är en katastrof, säger Myrna Persson (MP), kommunalråd i Botkyrka kommun.

Avståndstagandet kommer efter avslöjandet i SVT:s Uppdrag granskning om att Ali Khalil har bjudit in Moderaterna till ett möte i en moské, där M ska ha erbjudits röster från medlemmar i församlingen i utbyte mot bygglov för en ny moské.

Myrna Persson (MP), kommunalråd i Botkyrka, anser att det är fullständigt oacceptabelt.

– Det är en katastrof. Vi är chockade och besvikna över det här, vi fick veta om det tidigt imorse. Det är odemokratiskt beteende som vi tar fullt och kraftigt avstånd ifrån. Han har nu fått lämna alla sina uppdrag och vi ska ha styrelsemöte under dagen för att bestämma hur vi ska göra nu, säger Myrna Persson (MP), till SVT Nyheter Stockholm.

När utses en ny gruppledare?

– Vi har ingen tillfällig gruppledare just nu men arbetet flyter på och sen kanske vi utser en person efter valet men det beslutar vi under mötet. Vi får se hur det blir, säger hon. 

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm har även en av de framträdande imamerna i församlingen från samma moské fått sluta i samband med avslöjandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.