Foto: Amela Mahovic/SVT

S om röstskandalen i Botkyrka: ”Jag skulle ha polisanmält det”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna har reagerat kraftigt på att Ali Khalil har bjudit in Moderaterna till ett möte i en moské, där M ska ha erbjudits röster från medlemmar i församlingen i utbyte mot bygglov för en ny moské, något som avslöjades i SVT:s senaste Uppdrag granskning.

– Det här är fullständigt oacceptabelt, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

Miljöpartiet i Botkyrka har nu efter avslöjandet tagit avstånd från gruppledaren Ali Khalil som har fått lämna sina uppdrag, men enligt kommunstyrelsens ordförande, Ebba Östlin (S), är det inte tillräckligt.

Kommungranskarna: Botkyrka

– Jag skulle ha polisanmält det här direkt. Det är inte demokratiskt att göra det på det här sättet och jag är rädd att det här kan få en spinoff-effekt på valet. Det kan hända att det påverkar valresultatet negativt på söndag, säger hon. 

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm har även en av de framträdande imamerna i församlingen från samma moské fått sluta i samband med Uppdrag gransknings avslöjande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommungranskarna: Botkyrka

Mer i ämnet