”Vi röstar alltid för att avsätta den här regeringen”, säger moderatledaren Ulf Kristersson. Foto: Amir Nabizadeh/TT

M: Alltid redo att rösta för ny regering

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson står fast vid att partiet är redo att rösta för ett misstroende mot Stefan Löfven.

”Frågan är hur Vänsterpartiet kommer rösta. Det är bara om de verkligen menar allvar som regeringen tvingas avgå”, skriver han i ett Facebookinlägg.

Efter fredagens besked att Kristdemokraterna är redo att göra gemensam sak med Vänsterpartiet och verka för en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven (S), är den avgörande frågan nu hur Moderaterna kommer att agera.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skriver nu i ett inlägg på Facebook där han upprepar partiets tidigare inställning, att man är redo att rösta för ett misstroende mot Stefan Löfven, men menar att bollen egentligen ligger kvar hos Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet.

”Frågan är alltså inte alls hur Moderaterna kommer rösta i en misstroendeomröstning – vi röstar alltid för att avsätta den här regeringen. Utan frågan är hur Vänsterpartiet kommer rösta. Det är bara om de verkligen menar allvar som regeringen tvingas avgå. Annars är misstroendet bara ett tomt hot,” skriver Kristersson, och fortsätter senare:

”Vänsterpartiet är ute efter att stoppa reformer på arbetsmarknaden för att därefter rädda kvar Stefan Löfven som statsminister.”

Sverigedemokraterna har tidigare meddelat att de ställer sig bakom en misstroendeförklaring om Vänsterpartiet väljer att gå vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer