Foto: TT

M-toppen: Överväger att rösta med FP

Uppdaterad
Publicerad

Folkpartiet kommer att rösta emot Kristdemokraterna och för ett slopat vårdnadsbidrag. Nu får partiet medhåll från Moderathåll. – Jag funderar på att rösta som Folkpartiet, säger Maria Abrahamsson (M).

”För övrigt funderar jag på att rösta som FP. Kan ju faktiskt vara så att det är KD som ska tänka nytt”.

Så skriver riksdagsledamot Maria Abrahamsson (M) på Twitter, efter nyheten om att Folkpartiet slutar stödja Allianskompisen Kristdemokraternas vårdnadsbidrag.

– Det är ganska naturligt att man funderar över sina ställningstaganden. Alla allianspartier måste fråga sig – hur kom det sig att vi inte vann valet? Det är dags för alla att vända på sina stenar, det är inte konstigt alls, säger Abrahamsson till SVT Nyheter.

Att rösta för ett slopat vårdnadsbidrag innebär att rösta med regeringen. Men Maria Abrahamsson tycker inte att motsättningen visar på en spricka i Alliansen.

– Samtliga partier håller på att fundera på sin politik, det vore konstigt om man i en sådan omprövningsfas skulle landa på samma ståndpunkt som alla andra. Att vi nu hamnar på olika hållningar är inte konstigt – det vore rena Nordkorea annars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.