Foto: TT

Majoritet av moderater nu för Kristersson som partiledare

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Moderaterna i Östergötland ställt sig bakom Ulf Kristersson som blivande ordförande har han nu majoriteten av de 200 stämmoombuden bakom sig. Det rapporterar Ekot.

Ulf Kristersson kommer allt närmare partiledarposten för Moderaterna efter att partikamrater i Östergötland ställt sig bakom hans kandidatur.

”Det är tydligt att Ulf Kristersson har ett brett stöd och förtroende hos våra aktiva. Han uppfattas som idédriven, positiv och trygg. Man uppskattar hans resonerande sätt och goda förmåga att kommunicera”, skriver Christian Gustavsson, ordförande för Moderaterna Östergötland, i ett Facebookinlägg.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Ulf Kristersson har nu 102 av 200 ombud bakom sig inför extrastämman 1 oktober.

Moderaterna i Värmland, Stockholms stad, Stockholm län, Dalarna, Norrbotten, Södermanland, Halland Västerbotten, Malmö och Uppsala vill se som honom nästa ledare för partiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet