Malm (FP): Se över biståndet

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s avslöjande om att falska bildbevis använts mot Martin Schibbye och Johan Persson vill Folkpartiet se över biståndet till Etiopien.

Det var i går som SVT avslöjade att de videofilmer som åklagaren visat i rättegången mot de två svenska journalisterna var iscensatta. Ett avslöjande som visar den etiopiska regimens sanna ansikte menar Folkpartiets utrikespolitiska talesperson Fredrik Malm.

– Det är ingen demokratisk stat och om det rådde några illusioner om den här rättegången eller karaktären på det politiska systemet i Etiopien så borde de ha grusats för de flesta nu.

Fredrik Malm öppnar nu också för en översyn av det svenska biståndet till Etiopien.

– Det man kan diskutera är exempelvis tyngdpunkten inom biståndet. Hur mycket ska gå till de som agerar för mer demokratiska reformer och hur mycket ska gå till olika etiopiska statliga myndigheter? Vår uppfattning i Folkpartiet har länge varit att biståndet till Etiopien i huvudsak ska vara inriktat på dem som vill förändra systemet, säger han till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer