Mamman till mördade Adriana: ”Jag känner inte igen vårt Sverige längre”

Uppdaterad
Publicerad

Adriana fick aldrig fylla tretton. I augusti 2020 sköts hon till döds vid en rastplats söder om Stockholm när hon var ute och rastade sin hund. I serien “Mammorna i våldets skugga” berättar mamman Susanne hur hon upplever att det dödliga våldet normaliserats.  

–  Jag trodde att Adriana skulle sätta exempel, men människor verkar ha glömt bort att det var ett barn.

Adrianas gudmor Isabella beskriver hur de ofta pratade om dödskjutningar i förorterna, och att Adriana själv ville flytta bort från Alby där familjen bodde.  

– Hon tyckte att det var så sjukt att det kunde hända här där vi bor. Och därför så ville hon härifrån, säger Isabella.  

Mordet på 12-åriga Adriana

Adrianas mamma Susanne säger att hon sedan sin dotters död ofta ställt upp i intervjuer för att försöka uppmärksamma den allvarliga situation hon ser i vissa förorter med dödskjutningar och våld. Och att hon hade hoppats att det skulle leda till en förändring. 

Hör mamman Susanne om tiden efter dödsskjutningen i klippet ovan.  

Mammorna i våldets skugga, en dokumentärserie i sex delar. Se den redan nu på SVT Play eller på tisdagar klockan 21:00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet