Anton Zetterholm och Harriett Jones kom med flyg från London till Stockholm på måndagen: ”Vi bokade om 12 timmar tidigare för att komma med det första flyget” Foto: Erika Lager/SVT

”Man blir lite egoistisk och vill fira jul med sin familj”

Publicerad

Sverige inför inreseförbud från Storbritannien, men innan det träder i kraft kommer flera flyg hinna landa på svenska flygplatser. Anton Zetterholm och Harriett Jones bokade om sin resa till ett tidigare flyg.

– Vi har hållit oss isolerade i två veckor och har antikroppar, så förhoppningsvis smittar vi ingen, säger Anton Zetterholm.

I ankomsthallen på Arlanda tas resande från Storbritannien emot av släkt, vänner – och media. Frågorna om resenärernas tankar kring inreseförbud och den nya, smittsamma virusstammen är många.

– Vi kommer från två timmar sydöst om London, vi har befunnit oss mitt i allt som händer, säger Harriett Jones.

Hon, Anton Zetterholm och deras bebis är i Sverige för att fira jul med nära och kära.

– Vi kommer i princip vara i karantän, vi har varit isolerade två veckor i England innan resan så vi är rätt vana, säger Anton Zetterholm till SVT.

Trots försiktighetsåtgärder och antikroppar menar han att hemresan delvis är ett själviskt beslut.

– Man blir ju lite egoistisk såhär inför jul. Man tänker på sig själv och vill fira med sin familj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.