Transportstyrelsen i Solna. Arkivbild. Foto: TT

Maria Ågren erkänner inte längre brott

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsens sparkade generaldirektör Maria Ågren godkände strafföreläggande ”enbart i syfte att undvika massmedial exponering”. Så står det i den stämningsansökan som hennes fackförbund Sveriges Ingenjörer lämnat in till Arbetsdomstolen (AD), berättar Dagens Nyheter.

Efter it-skandalen på myndigheten fick Maria Ågren ett strafföreläggande för vårdslöshet med hemlig uppgift, ett brott som hon därmed erkände sig skyldig till. Straffet blev 70.000 kronor i böter.

När Maria Ågren även avskedades från sin tjänst som generaldirektör i regeringskansliet stämde Sveriges Ingenjörer staten. Där krävs bland annat skadestånd.

Av stämningsansökan framgår att Maria Ågren nu förnekar brott; att godkänna strafföreläggandet ska bara ha varit ett sätt att slippa den publicitet som en brottmålsrättegång skulle ha medfört.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.