Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”När jag öppnade appen på morgonen trodde jag inte att det var sant”, säger Marko. Hör honom berätta i klippet. Foto: Privat & SVT

Marko låg 1,2 miljoner minus på kontot: ”Sanslöst”

Uppdaterad
Publicerad

Marko Saric från Segevång i Malmö fick en chock när han kollade sina konton hos Swedbank på torsdagskvällen. Hans konton visade på totalt mer än 1,2 miljoner kronor minus.

– Det är helt sanslöst alltså, säger han till SVT Nyheter.

Det fanns varken pengar på Markos eller hans sambons konton.

– Vi skulle ut och handla för helgen, det är fint väder och ungarna vill ut. Det går inte att använda kortet. Man har ju inget kontant, allt är inne på banken, säger Marko.

– Man är helt låst. Kollegorna ska göra matlådor till mig, det är helt sjukt att något sådant kan hända.

Vid 17.30 på fredagskvällen meddelade Swedbank att problemet var löst och att kundernas saldouppgifter skulle rättas till under kvällen. Men det var först på lördagen som Marcko Sarics konto kunde konstatera att ordningen var återställd.

– Det var det första jag kollade när jag vaknade. Det känns bra!

Under fredagen kunde fick han låna pengar från farmor för att kunna handla i affären.

– Man har ju pengar på banken för att de ska vara säkra. Men jag kanske kommer ha mer kontakter hemma nu, ifall något skulle hända.

Hör Marko Saric berätta om när han upptäckte teknikhaveriet i videon ovan.

Marko Saric drabbades hårt av Swedbanks it-haveri. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.