Marmorstein inför dagens talmansrunda: ”Mycket talar för att Löfven (S) lyckats blidka V”

Uppdaterad
Publicerad

Partiledarna har endast fått 48 timmar på sig sen senaste talmansrundan och SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein ser inget annat än att Stefan Löfven (S) lyckats förhandla för att få Vänsterpartiet att säga ja till en socialdemokratisk statsminister.

I måndags sa Jonas Sjöstedt (V) ett bestämt nej till att rösta för Stefan Löfven (S) till statsminister med den överenskommelsen som S ingått med C, L och MP där V står utanför förhandlingarna. Efter talmansrundan skulle talmannen Andreas Norlén ha nominerat en statsministerkandidat men så blev inte fallet och i dag sker ännu en talmansrunda.

– Jag skulle ändå säga att mycket talar för att Löfven (S) har lyckats blidka V och att de kommer att säga ja till att släppa fram honom som statsminister, säger Elisabeth Marmorstein.

Se mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet