Marmorstein om partiernas möjlighet till ett samarbete

Uppdaterad
Publicerad

Både Moderaterna och Vänsterpartiet höll under tisdagen pressträffar för att presentera nya förslag om extrabidrag till välfärden inför riksdagens finansutskott på torsdag.

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt hotar Socialdemokraterna med att sätta sig ner och förhandla med M och KD om deras krav på tio extra miljarder till välfärden inte besvaras. Något SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein anser kan bli problematiskt.

– Partierna har vitt skilda inställningar till hur det här ska finansieras, säger hon.

Enligt Elisabeth Marmorstein är det viktigt för Vänsterpartiet nu att visa att de visst har fortsatt inflytande, vilket var den stora segern efter turerna kring arbetsförmedlingens reform. Hur regeringen kommer att ta emot dagens krav från de två partierna är svårt att säga.

– Jag har svårt att se att man på studs går dem till mötes. Alla har olika prioriteringar, och kraven på pengarna ska vägas mot flera andra saker, säger Marmorstein.

Se mer i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.