Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Akrylamid som kan återfinnas bland annat i chips är klassat som ett cancerframkallande ämne. Foto: Christine Olsson/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Efter matlarmen: Så gick det sen

Uppdaterad
Publicerad

Matlarmen som varnar om farliga produkter har kommit och gått under åren. Men hur gick det för den ”livsfarliga” maten?

Minns ni matlarmen: akrylamid i chips, miljögifter i Östersjöfisk eller cancer av sötningsmedlet Aspartam? Vad har hänt sedan larmen och är det fortfarande farligt att äta maten i dag? SVT har pratat med toxikologen Emma Halldin Ankarberg som jobbar på Livsmedelsverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer