Mattias Karlsson. Foto: TT

Mattias Karlsson medverkade på högerextrem sajt

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Karlsson (SD) har medverkat på den högerextrema sajten Motpol och flera gånger tipsat om artiklar på sidan trots att han kallat

den för ”neofascistisk” och använt medverkan på Motpol för att utesluta partikamrater, avslöjar Expressen.

Karlsson ska ha använt sig av pseudonymer när han medverkat på sajten vars skribenter han tidigare har sagt ”öppet bekänner sig till fascismen”. För ett år sedan använde han kopplingar till sidan som argument för att utesluta flera personer ur Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU, skriver Expressen.

Enligt tidningen har Mattias Karlsson ”gång på gång” tipsat om ”läsvärda” artiklar på sidan och låtit sig intervjuas under namnet Anders Lundgren. Uppgifterna kommer från en mejlkonversation mellan Karlsson och tidigare SDU-ordföranden Erik Almqvist som Expressen har tagit del av.

Sajtens chefredaktör Daniel Friberg har själv sagt att Karlsson låtit sig intervjuas för Motpol, men detta har förnekats av Karlsson. Till Expressen säger Mattias Karlsson att han inte har något minne av att ha intervjuats av Motpol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.