En olycka intill Höga Kustenbron orsakade totalstopp i trafiken på E4. Foto: Hans Lindblom, SVT

Mellandagstrafiken – SMHI varnar för snö och ishalka

Uppdaterad
Publicerad

Även torsdagen har varit besvärlig för trafiken. Både SMHI och Trafikverket varnar för mycket halt väglag på flera håll i samband med mer snö och underkylt regn. Över hela landet har bussar, bilar och långtradare kört av vägen.

Onsdagen blev en mörk dag i trafiken med ett stort antal olyckor orsakade av det dåliga väglaget. Och då regnet, blåsten och snöfallet fortsatt har även torsdagen blivit olycksdrabbad.

Totalstopp vid Högakustenbron

Tidigt på eftermiddagen rådde också totalstopp på E4 strax söder om Högakustenbron sedan en lastbil med släp gått i diket. Tidigare gick södergående trafik trögt i höjd med Hudiksvall sedan två personbilar kört av vägen.

I Gävleborgs län varnar Trafikverket för blixthalka – särskilt på mindre vägar och nära kusten. Man bedömer att det dåliga väglaget kommer bestå hela dagen, trots att halkbekämpning pågår hela tiden.

Lastbilsolyckor i Värmland

I Munkfors kommun i Värmland har en kollision mellan en lastbil och en personbil inträffat på väg 62 vid Ransäter.

– Första uppgifterna tyder på att det är allvarliga personskador. Det är totalstopp i trafiken, säger polisens vakthavande befäl Stefan Wickberg.

Den skadade har förts till sjukhus med helikopter och vägen är avstängd i båda riktningar.

Tidigare på dagen kolliderade en lastbil med en personbil på väg 648 utanför Arvika med lindriga personskador som följd.

Bilen kolliderade med lastbilen på torsdagen Foto: Bengt Andersson

Ishalka – buss i diket

På länsväg 303 körde två bussar av vägen mellan Ockelbo och Hagsta. Den ena hamnade på sidan i diket och den andra tvärs över vägen. Två personer skadades lindrigt och det är fortsatt mycket halt på vägen.

Även i Uppland och utmed kusten i Roslagen råder klass 1-varning för plötslig ishalka när regn faller på kalla vägbanor.

Mer nysnö

Ett nytt snöfallsområde rör sig norrut över västra Svealand och södra Norrland. SMHI har utfärdat klass 1-varning för snöfall i Värmland, Dalarna och mellersta Norrland utom fjällkedjan. Det kan komma mellan 5 och 20 centimeter snö, lokalt mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.