Miljonutdelning hos kritiserat jobbföretag

Uppdaterad
Publicerad

Bland bolagen som tjänar pengar på hjälp till arbetslösa finns det ett som avviker från mönstret med fallande vinster.

Företaget Work for you gjorde 2013 en vinst på 25 miljoner, och beslutade på bolagsstämman om en aktieutdelning till de två ägarna på sex miljoner.

– 2013 var väldigt bra för oss, då hade vi fullt, förklarar ägaren och grundaren Wille Sannegård för SVT.

SVT granskar Fas 3

Men eftersom även Work for you nu märker försämrade tider, och ser ett betydligt sämre resultat nalkas för 2014, förklarar han att de inte kommer att ta ut mer än två miljoner av utdelningen.

Han beskriver att Arbetsförmedlingen blivit tuffare mot bolagen, och även avslutat ett par stora avtal utan att nya kommit på plats, och tror att hela branschen hamnat i en paus i väntan på riksdagsvalet.

SVT granskade Work for you tillsammans med andra så kallade kompletterande aktörer under 2013, och efter reportage i Värmlandsnytt byttes en lokal chef ut och bolaget fick lova bättring inför Arbetsförmedlingen.

Vad tänker du om den som ser detta och tycker det är anmärkningsvärt att ni ändå tar ut miljonutdelning ett år då ni fått så mycket kritik?

Ja, alltså, vi är ett företag och vi ska fungera som ett företag. Vi har hittills legat på mycket måttliga nivåer i utdelning men det är ju en klart politiskt känslig fråga.

Berätta din historia

Har du erfarenheter av bolag som ska hjälpa arbetslösa? Hör av dig till SVT eller diskutera i sociala medier med #dinröst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Fas 3

Mer i ämnet