Misstänkta för Fryshusmordet släppta

Uppdaterad
Publicerad

De båda män som suttit anhållna, misstänkta för mordet vid Fryshuset 1995, försattes på fri fot i går kväll.

-Det finns inte tillräckliga skäl att hålla dem kvar i häktet, men miss- tankarna kvarstår, säger Eiler Augustsson vid länskriminalen till TT.

De båda 39-åriga männen greps i tis- dags som skäligen misstänkta för mord. De är kamrater till en 41-åring som greps i mars, men som också släppts.

Den mördade var en 16-årig pojke från Solna som hittades med svåra huvud- skador på nyårsdagen 1995.

Kända för brott

De båda nu släppta männen och den tidigare gripne 41-åringen har vuxit upp tillsammans, och åtminstone en av dem har tidigare tillhört ett mc-gäng. De är alla tidigare kända för brott.

-När vi fick uppgifterna om männen var det angeläget att kontrollera dem och uppgifterna är fortfarande intressanta, tillägger Eiler Augustsson.

Brutalt mördad

Den 16-årige Anders Gustafsson från Solna hittades brutalt mördad i ett magasin i Norra Hammarbyhamnen i Stockholm. Förutom de kraftiga huvudskadorna var hans ena hand avhuggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.