Hör Morgan Johansson (S) om regeringens möjlighet att få igenom sin budget. Foto: Jessica Gow/TT/SVT

Morgan Johansson (S) om budgeten: ”Vi har en stor fördel”

Publicerad

Att få igenom statsbudgeten är en ekvation som många har svårt att få ihop. Men justitie- och migrationsminister Morgan Johansson är positivt inställd till utmaningen.

– Det är klart att man kan se problemen, men glöm inte att vi har en stor fördel: en växande ekonomi.

Ja, då fick Sverige en ny statsminister igen. Men om du trodde att du kunde pusta ut, kan du hålla andan igen. Det finns nämligen en stor knäckfråga kvar: budgeten. Att få ihop en budget som kan få tillräckligt stort stöd kan bli svårt. Men justitie- och migrationsminister Morgan Johansson ser hoppfullt på framtiden.

– Sverige har i grunden en stark ekonomi. Det ger oss förhållandevis goda förutsättningar för att ta fram en så pass bra budget att både C och V när det väl gäller kommer att kunna rösta för den med gott samvete.

– Vi vet vilka frågor V och C driver, och vad vi själva vill. Vi får utforma en budget som möter en hel del av dessa önskemål.

Han menar att budgeten helt enkelt måste gå igenom för att undvika framtida krångel.

– Alla vet att får vi inte igenom budgeten hotar en ny regeringskris, och det tror jag inte att någon vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.