Daniel Helldén: Vi ser över alla möjligheter för att förhindra att SD får något inflytande i Stockholms stad. Foto: TT

MP: ”Vi ser över alla möjligheter”

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens valresultat där inget av blocken fick egen majoritet kommer Miljöpartiet att prata med övriga partier, både till vänster och höger, för att se vilken sida man ska stödja.

– Jag ser över möjligheterna för att förhindra att SD får inflytande över politiken, säger Daniel Helldén, (MP).

Enligt finansborgarrådet Karin Wanngård (S) har Miljöpartiet fört samtal med Moderaterna under måndagen, vilket MP förnekar.

Efter gårdagens valreslutat är det osäkert hur Stockholms stad ska styras. Inget av blocken har i nuläget egen majoritet utan Sverigedemokraterna är vågmästare för första gången i kommunen.

Enligt finansborgarrådet Karin Wanngård (S), har Miljöpartiet pratat med Moderaterna under måndagen.

– Jag har fått bekräftat av oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) att de har inlett förhandlingar med Miljöpartiet, säger Karin Wanngård till SVT Nyheter Stockholm.

Alliansen: Vill föra samtal över blockgränserna

Anna König Jerlmyr (M) vill inte kommentera uppgifterna om att man samtalat med Miljöpartiet.

– Det som sagts mellan mig och Wanngård stannar mellan oss, säger Anna König Jerlmyr (M) i en kommentar till SVT Nyheter Stockholm.

Men senare under måndagskvällen säger hon till Mitti:

– Ja, det sker samtal. Vi i alliansen har varit tydliga att vi vill fortsätta samarbeta och föra samtal över blockgränsen.

 I ett pressmeddelande skriver alliansen:

”När Stockholm saknar en tydlig majoritet vill alliansen föra samtal över blockgränsen för hur vi kan få till stånd ett starkt och stabilt styre.”

MP: ”Vi har bara fört interna samtal”

Det förnekar Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad. Han menar att de bara har haft interna möten i det egna partiet och kommer samtala med samtliga övriga partier utom SD för att se över hur man ska förhindra hur SD får politiskt inflytande över Stockholmspolitiken.

Om ni skulle samarbeta med alliansen skulle det bli en ganska stark majoritet i Stockholms stad?

– Vi har inte haft några som helst diskussioner med andra partier ännu. Det ska vi ha snart och när vi haft det kan jag kommentera sådana saker, säger Daniel Helldén (MP).

Rättelse: I en tidigare version av den här artikeln rapporterade vi att Daniel Helldén (MP) inlett samtal med alliansen. Något som dementerades senare av Daniel Helldéns pressekreterare. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.