Det är när Miljöpartiets ledamot i migrationskommittén pressas som hon säger att ”det är inte omöjligt” att de kan lämna regeringen om de rundas av S i migrationsfrågan. Foto: Aktuellt

MP om att lämna regeringen över asylpolitiken: ”Inte omöjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Moderaterna har Socialdemokraterna slagit fast att de kan tänka sig att runda Miljöpartiet i migrationsfrågan. På frågan om detta kan leda till att MP lämnar regeringen säger Annika Hirvonen Falk, partiets ledamot i migrationskommittén:

– Det är inte omöjligt.

Miljöpartiets ledamot i migrationskommittén, Annika Hirvonen Falk, pressades i kvällens Aktuellt efter att Moderaterna sagt att Socialdemokraterna kan tänka sig att runda MP i migrationsfrågan. I och med det hade S brutit sin överenskommelse med MP, något som man menar kan leda till att man bryter regeringssamarbetet.

– Det är inte omöjligt att det kan gå så långt, men nu sitter vi i kommittén, förhandlingar pågår och Miljöpartiets målsättning är att vi får en uppgörelse om en human flyktingpolitik.

Se delar av debatten i klippet ovan, eller hela i kvällens Aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.