MP om pressade läget: ”Behöver jobba ännu hårdare”

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds Miljöpartiets partikongress där det pressade läge ska diskuteras. Förutom de låga opinionssiffrorna står även regeringssamarbetet på agendan.

– Vi behöver jobba ännu hårdare, säger Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi i SVT:s Morgonstudion.

Sviktande opinionssiffror, lågt förtroende för språkrören och tuffa regeringsförhandlingar om strandskyddet.

I helgen håller Miljöpartiet partikongress och huvudfrågan som kommer att avhandlas är just partiets pressade läge.

När Miljöpartiets språkrör Per Bolund gästar SVT:s Morgonstudion vill han inte tala om ett misslyckande. I stället pekar han på de miljöreformer som har genomförts under partiets sju år vid makten.

– Vi har lyckats visa på vad grön politik innebär. Det säljs fler elbilar än bensinbilar i Sverige i dag och det är fantastiskt. Vi har en grön industrivåg utan dess like, säger han, och fortsätter:

– Jag tror det är så att man kanske inte har kopplat alla de här reformerna till oss som parti. Det är nu vi ska accelerera och göra så mycket mer framåt.

Behöver jobba ännu hårdare

Vid en nyligen gjord Novusundersökning hade MP:s språkrör näst lägst förtroende av landets partiledare.

Språkröret Märta Stenevi konstaterar att ett hårt arbete väntar paritföreträdarna framöver.

– Vi behöver jobba ännu hårdare, vara ute ännu mer och bygga förtroende, säger hon i Morgonstudion.

Per Bolund säger samtidigt att det inte finns några planer på att bryta regeringssamarbetet.

– Det kommer vi inte göra. Utan vi villl genomföra mycket mer grön politk. Jag är väldigt stolt över det som vi har fått igenom, säger han.

Förhandlingen om strandskyddet är också en fortsatt fortsatt brinnande fråga.

– Vi är helt inställda på att vi ska hitta lösningar på det här, säger Märta Stenevi, som också uppger att de rekordhöga bränslepriserna, som främst slår mot invånare i norra Sverige, är ett problem.

– Jag tycker det här är en väldigt problematisk situation. Det här är inte en effekt av den gröna omställningen, däremot är det en effekt av att vi inte har gjort den gröna omställningen fort nog, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.