Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin. Foto: TT

MP vill se en ny version av friåret

Publicerad
Miljöpartiet går till val på en ny version av friåret, skriver Dagens Nyheter.
– Arbetsgivare från alla branscher efterfrågar kompetensutveckling, säger MP-språkröret och klimat- och biståndsminister Isabella Lövin till tidningen.

Regeringens utredare Anders Wallner presenterade för en månad sedan ett förslag som skulle göra det lättare för en anställd att utveckla sin kompetens genom att få ledigt från sin arbetsplats.

Förslaget var en ny version av friåret som slopades 2007 och innebar att du skulle kunna få ledigt som längst ett år för att utveckla kompetensen inom ett område som skulle vara till användning på den nuvarande arbetsplatsen eller om du byter till ett annat jobb.

”Arbetsgivare efterfrågar kompetensutveckling”

Nu rapporterar Dagens Nyheter att Miljöpartiet omarbetat förslaget och plockar upp det i sitt valmanifest.

– Vi vet att det är nödvändigt att ge möjlighet för de som redan är inne på arbetsmarknaden att utvecklas under ett långt arbetsliv. Nu utvecklas dessutom samhället i en så snabb takt vilket gör att alla arbetsgivare från alla branscher efterfrågar kompetensutveckling under sitt arbetsliv, säger MP-språkröret och klimat- och biståndsminister Isabella Lövin till tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer