Statens fastighetsverks huvudkontor i Gamla stan i Stockholm. Arkivbild. Foto: TT

Myndighetschef ska ha efterforskat källa

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring Statens fastighetsverk fortsätter. Nu har justitiekanslern (JK) inlett en förundersökning angående misstanke om brott mot efterforskningsförbudet.

Det var i samband med att TV4:s Kalla fakta avslöjade en misstänkt korruptionshärva vid verket som en fastighetsdirektör under ett möte ska ha frågat personalen om vilka som hade talat med TV4.

I förra veckan kunde Kalla fakta visa hur en tidigare fastighetschef ska ha hyrt ut hus som tillhör Fastighetsverket till släkt och vänner. Han anklagas även för att ha renoverat privata fritidshus med skattepengar. Mannen är misstänkt för bland annat grov trolöshet mot huvudman. Hans hustru är misstänkt för medhjälp.

Korruptionshärva på Fastighetsverket

Fastighetsverkets generaldirektör Björn Anderson och en fastighetsdirektör är också misstänkta för grov trolöshet mot huvudman.

De fyra har suttit anhållna, men har försatts på fri fot. De är fortfarande misstänkta för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Korruptionshärva på Fastighetsverket

Mer i ämnet