Näthandeln ökar – byggvaror allt populärare Foto: TT

Näthandeln ökar – byggvaror allt populärare

Uppdaterad
Publicerad

E-handeln i Sverige växer rejält och i fjol ökade försäljningen med 19 procent.Ett område där försäljningen skjuter i höjden är bygghandeln.

– Alla jättar inom den branschen har nu satsat på nätet. Och det är bara de senaste åren som de gjort det, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker vid Postnord.

När e-barometern för 2015 nu presenteras hade bygghandeln ökat sin tillväxt med 38 procent till en omsättning på 2,8 miljarder kronor.

Totalt ökade e-handeln med 19 procent och omsättningen hamnade på 50,1 miljarder kronor. Enligt Postnord har tillväxttakten i handeln inte varit så stark sedan 2007.

Hemelektronik det som shoppas mest

– Man ser att även mer mogna branscher visar starka tillväxttal, säger Carin Blom.

Hemelektronik är den bransch som omsätter mest på nätet. Försäljningen ökade i fjol med 16 procent till en omsättning på elva miljarder kronor.

Carin Blom tror att tillväxten för e-handeln fortsätter.

– Just på grund av att digitaliseringen driver på hela utvecklingen i samhället och ännu mer i detaljhandeln. Vi är ständigt uppkopplade.

E-barometern ges ut av Postnord, Svensk Digital Handel och HUI Research.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.