Boris Johnson kan bli Storbritanniens nästa premiärminister om han väljs till partiledare för det konservativa partiet. På tisdagen mötte han rivalen och utrikesministern Jeremy Hunt i en tv-sänd debatt. Foto: Reuters/TT

Nattens nyheter: 10 juli

Uppdaterad
Publicerad

Moped i krock med bil – två flickor fördes till sjukhus

Två tonårsflickor skadades efter mopeden de färdades på krockat med en bil på Hönö utanför Göteborg. Larmet om olyckan kom vid 01-tiden natten mot onsdag. Skadeläget bedöms som allvarligt för en av flickorna.

USA: Frysning av Nordkoreas kärnvapen kan starta nedrustning

USA hoppas att en frysning av Nordkoreas kärnvapenprogram kan bli starten på en nedrustningsprocess. Det säger USA:s utrikesdepartementet i samband med att nya samtal mellan länderna kan äga rum om några veckor. Samtidigt tillbakavisar Vita huset uppgifter i New York Times att medarbetare i Trumpadministrationen ser frysning av Nordkoreas kärnvapenproduktion som en lösning framför total avveckling.

Johnson undvek raka svar under Tory-debatt

Boris Johnson är storfavorit till att inom ett par veckor ta över som Konservativa partiets ledare i Storbritannien och därmed också ersätta Theresa May som landets premiärminister. Under en debatt mot sin rival, utrikesminister Jeremy Hunt, vägrade Johnson svara på flera frågor rörde brexit och hur han tänker agera om Storbritannien tvingas lämna EU utan ett avtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.