Efter Plus granskning dubblar NCC sin ersättning till Idriz Shala och erbjuder nu 72 000 kronor. Foto: Pontus Lundahl/TT

NCC: ”Badrummen inte fackmannamässigt byggda”

Uppdaterad
Publicerad

NCC anser att deras markarbeten bara delvis orsakat sprickorna i Idriz Shalas badrum. Därför vill företaget inte heller stå för hela renoveringskostnaden.

Enligt byggföretaget NCC:s uträkning ska 72 000 kronor täcka kostnaderna för att reparera de spruckna kakelplattorna. 

”Idriz vill ha ersättning för att göra om hela badrummen, inklusive grundarbeten. Badrummen är ej fackmannamässigt byggda och innehåller flera konstaterade byggfel”, skriver Anna Trane, nordisk presschef för NCC, i ett skriftligt svar till Plusredaktionen.

”Badrummen saknar även våtrumsintyg. Fel som fanns före skadans inträffande kan inte NCC ersätta”, fortsätter Anna Trane.

NCC anser att sättet som badrummen är byggda på har bidragit till att skadorna uppkommit. Företaget hänvisar till tre olika besiktningsmän, varav två är representanter för deras försäkringsbolag, som har tittat på ärendet.

Höjer ersättning av ”goodwill-skäl”

Idriz Shala i Höganäs fick stora sprickor i två badrum när NCC genomförde markarbeten mittemot hans tomt.

En oberoende besiktningsman som Idriz har tagit in har uppskattat att totalrenoveringen av badrummen, som krävs för att garantera ett fungerande tätskikt, kommer att kosta 260 000 kronor exklusive moms.

NCC har tidigare erbjudit 36 000 kronor i ersättning till Idriz Shala, men efter Plus granskning har företaget ändrat sig och erbjuder nu 72 000 kronor, varav hälften ska vara en ersättning av goodwill-skäl.

Se hela reportaget om Idriz Shalas badrum i Plus i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.