Foto: TT

SJ-tågen åker trots allt – skulle vara stopp över helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen tog Trafikverket beslutet att stoppa tågtrafiken mellan Göteborg – Herrljunga över helgen. Det påverkade SJ-tågen mellan Stockholm och Göteborg. Men nu drar man tillbaka beslutet och trafiken kommer gå som normalt.

Efter förhandlingar mellan SJ och Trafikverket har man beslutat att släppa fram helgens tågtrafik.

– Vi har fattat det här beslutet på grund av helgens evenemang, samt för att vi inte hittade någon lämplig ersättningstrafik. Vi ville inte att 8000 resenärer skulle bli strandsatta, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

I Göteborg äger Summerburst rum i helgen, och i Stockholm är det marathon.

Skjuter upp planerat banarbete

På grund av ett inplanerat banarbete på Västra stambanan i helgen skulle man dirigera om trafiken till Älvsborgsbanan. Men på den alternativa sträckan finns det solkurvor orsakade av det varma vädret som ger ökad risk för olyckor. Det var det som föranledde Trafikverkets ursprungliga beslut att omdirigera helgens tågtrafik mellan Göteborg – Herrljunga.

Över 8000 resenärer skulle drabbas, och flera arga reaktioner strömmade in på SJ:s sociala medier-sidor.

– Efter förhandlingar har vi valt att skjuta upp på det planerade banarbetet, och släpper fram trafiken längs Västra stambanan istället, säger Bengt Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.