Nu får Kicki krama familjen igen: ”Har längtat efter barnbarnen”

Uppdaterad
Publicerad

Kära återseenden är att vänta runtom i landet när restriktionerna lyfts på allt fler platser. Många äldre som tvingats isolera sig det senaste året får nu möjlighet att återigen krama sina nära och kära.

Sju av tio på landets äldreboenden har nu fått sin andra vaccindos, vilket innebär att vissa restriktioner kan lyftas på flera håll. På onsdagen hävdes bland annat besöksförbudet på äldreboenden i Stockholm. Ett glädjande besked för många äldre som längtat efter sina anhöriga.

– Den som är fullt vaccinerad kan alltså krama sina barn och barnbarn igen. Det vet jag att många längtat efter, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Coronapandemin

En av dem som gläds åt beskedet är Kicki Forslind, som på torsdagen fick efterlängtat besök av sin familj. Barnbarnen kom dock inte med, och att träffa dem är det som Kicki ser mest framemot nu.

– Framför allt att krama dem, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet