Foto: Scanpix

Ny myndighet dras in i lyxhärvan

Uppdaterad
Publicerad

Efter avslöjandena om hur Tillväxtverket spenderar skattepengar på alltför frikostig internrepresentation kommer nu liknande uppgifter om en annan myndighet.

Det är Vinnova, den svenska myndigheten för innovation, som har lagt över 2,8 miljoner kronor på intern representation och konferenser.

Dagens Nyheter har granskat Vinnovas kostnader och hittat flera fall där pengar bland annat gått till chokladprovning och dyra lyxmiddagar.

Tillväxtverket ifrågasätts

Middag i privat matsal

I mars förra året gick drygt 7.500 kronor till en chokladprovning för åtta personer. I januari 2010 deltog 25 av Vinnovas medarbetare i en vinprovning som gick på 12.500 kronor. Och i maj i år åt elva personer middag i en privat matsal på Grand Hotel till en kostnad av 19.945 kronor.

Vinnovas ställföreträdande generaldirektör Göran marklund säger till Dagens Nyheter att myndigheten följer sin policy för representation men att man uppenbarligen missat ett antal fall.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tillväxtverket ifrågasätts

Mer i ämnet