Hon blir gruvsamordnare

Uppdaterad
Publicerad

Bara en dryg månad efter att hon tvingades avgå som generaldirektör för Tillväxtverket har Christina Lugnet ett nytt jobb. Hon blir regeringens gruvsamordnare.

Bara en dryg månad efter att regeringen tvingade Christina Lugnet att avgå från sitt arbete som generaldirektör för Tillväxtverket utses hon av näringsminister Annie Lööf till regeringens gruvsamordnare. Hon tillträder posten omedelbart.

– Efter att hon slutade på Tillväxtverket står hon till regeringskansliets förfogande. Hon är duktig på etableringsfrågor och regeringen vill använda hennes kompetens, säger Annie Lööfs pressekreterare Kenneth Hultgren.

Christina Lugnet kommer i sitt arbete som gruvsamordnare att samordna insatser som handlar om gruvnäringens expansion i Norrbottens län, Västerbottens län, Gävleborgs län, Västmanlands län, Uppsala län, Örebro län och Dalarnas län.

Uppdraget som gruvsamordnare handlar bland annat om att föra samman och underlätta dialogen mellan aktörer vars verksamhet berörs av gruvindustrins expansion i Sverige. Exempel på områden som kan omfattas av uppdraget är tillgång på bostäder och behov av infrastruktur, kompetensförsörjning och kommunal service. Till uppdraget knyts ett samrådsforum bestående av landshövdingarna och regionförbundets ordförande från berörda län, skriver näringsdepartementet i ett pressmeddelande.

Det var i augusti som Christina Lugnet tvingades avgå som Tillväxtverkets generaldirektör efter alltför höga representationskostnader inom Tillväxtverket. Hon arbetade tidigare som kommunchef i Haparanda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tillväxtverket ifrågasätts

Mer i ämnet