Nya osanningar från Parken Zoo

Publicerad

Sveriges Radio P4 Sörmland har granskat djurparkens kommunikation om ett bevarandeprojekt av utrotningshotad kycklinggroda.

Den här gången är det Sveriges Radio P4 Sörmland som granskat djurparkens kommunikation om ett bevarandeprojekt av den utrotningshotade kycklinggrodan på den karibiska ön Montserrat.

Parken Zoo hävdar att den håller på att ”sätta upp en utbildningsanläggning på ön” tillsammans med den brittiska organisationen Durell.

Men enligt projektledaren Andrew Terry på Durell så håller något sådant center inte på att byggas.

– Det är inget vi har samlat in pengar till eller haft i vår strategi, säger han till SR Sörmland och förklarar att det inte behövs något sådant center, då det bara bor 5.000 personer på ön.

Parken Zoo fick kraftig kritik tidigare i höst sedan Kalla Fakta bland annat avslöjat att djurparkschefen ljugit om vad som hänt med djur. Varken vd eller styrelseordförande vill kommentera de nya uppgifterna för SR Sörmland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.