• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Nyamko Sabuni (L): Räknar med att de följer och respekterar partilinjen

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni säger att hon räknar med att alla i riksdagsgruppen följer partilinjen.

Uttalandet kommer efter att flera liberala riksdagsledamöter enligt SvD uppgett att de inte tänker rösta emot Stefan Löfven som statsminister.

– Jag räknar med att de följer och respekterar den partilinje vi haft i alla år, säger hon i Morgonstudion.

Efter att Liberalerna lämnat januariavtalet och nu strävar efter att bilda en borgerlig regering, där man också är öppen för samtal med SD, har flera liberala riksdagsledamöter övervägt att gå emot partilinjen och inte rösta emot Stefan Löfven som statsminister, uppger flera källor för SvD.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni säger i Morgonstudion att hon utgår ifrån att samtliga i partiet röstar enligt partilinjen.

– Vi har rutiner och de respekteras. Jag räknar med att de följer och respekterar den partilinje vi haft i alla år, att vi röstar lika i statministeromröstningar, säger hon i Morgonstudion.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.