Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni vill inte ge något tydligt besked hur de kommer rösta på onsdag. Foto: SVT

Nyamko Sabuni: ”Man kan gissa hur vi kommer att rösta”

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna vill inte ge något tydligt besked inför onsdagens statsministeromröstning. Men partiledaren Nyamko Sabuni slår fast att de inte kommer att utgöra något regeringsunderlag för Stefan Löfven.

– Man kan gissa hur vi kommer att rösta, säger Sabuni i Aktuellt.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni pressades i måndagskvällens Aktuellt om hur partiet planerar att rösta i statsministeromröstningen.

– Det vi vet med säkerhet är att vi inte kommer utgöra något regeringsunderlag för Stefan Löfven. Med anledning av det kanske man kan gissa hur vi kommer att rösta, säger hon i Aktuellt.

Ni har inte bestämt än om ni ska rösta rött eller gult?

– Nej, vi kommer inte utgöra regeringsunderlag. När man inte gör det så är det vanligtvis så att man röstar på ett visst sätt. Men jag ska respektera intern partidemokrati och så kommer vi återkomma med svar efter morgondagens möte.

Knutson: Kommer rösta rött

Enligt SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson är det tydligt vilken slutsats man kan dra av Sabunis svar.

– Att Liberalerna kommer att rösta rött, alltså mot Stefan Löfven. Det har på något sätt legat i korten hela tiden med tanke på att Liberalerna har velat ha Ulf Kristersson som statsminister, säger han och fortsätter:

– Det hade varit svårt för Liberalerna att skapa trovärdighet om man plötsligt lade ner sina röster och släppte fram Löfven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer