Affi Nazari är initiativtagaren till minnesstunden. Foto: Enno Ladwig

Offren för flygkraschen hedrades i Stockholm: ”Det räcker nu”

Uppdaterad
Publicerad

Idag hedrades offren för flygkraschen i Teheran vid en minnesstund på Sergels torg i Stockholm. Flera anhöriga var på plats.

​- Min kusin var med på planet, tillsammans med sin man. De gifte sig för en vecka sedan och var på väg hem till Kanada för att börja sitt nya liv. Vilket nu inte blir av, säger Shadab Mamani.

Hon var där för att hedra sin släkting. ​​

– Jag hoppas de inte led under sina sista sekunder. Det tänker jag på. De var jättefina människor, säger hon och torkar en tår från kinden. ​​

Iran sköt ned passagerarplan 2020

Många svenskar med rötter i Iran hade samlats vid minnesstunden på Sergels Torg i centrala Stockholm idag, och lade ned blommor och tände ljus framför bilder på de omkomna. ​​

– Vi är många som suttit ensamma hemma och gråtit och kände att det var dags att samlas alla på ett ställe, säger Affi Nazari, initiativtagare till minnesstunden.

​​- Nu är det dags att visa att vi inte tolererar det här. Det räcker nu, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Iran sköt ned passagerarplan 2020

Mer i ämnet