Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man tar en tonåring från gymnasiet och ger henne en av Sveriges viktigaste ministerposter”, har det sagts från SD:s håll om klimatministern. Nu spetsas retoriken – inte minst mot Sveriges yngsta minister genom tiderna.

Ministern om hårda SD-kritiken: ”Beklagar att de finns”

Uppdaterad
Publicerad

Tonen mellan SD och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) har hårdnat den senaste tiden. Framträdande SD-profiler har bland annat kallat Pourmokhtari okunnig och ”en liten tjej”.

– Man kan väl säga att jag beklagar att de finns, svarar klimatministern i Politikbyrån.

”Man tar en tonåring från gymnasiet och ger henne en av Sveriges viktigaste ministerposter”.

Så har det låtit om klimatminister Romina Pourmokhtari (L) från sverigedemokratiskt håll. Klimatfrågan ser ut att segla upp som en intern strid mellan regeringen och samarbetspartiet SD och nu spetsas retoriken – inte minst mot Sveriges yngsta minister genom tiderna.

Politikbyrån

SD-politikerna Elsa Widding och Jessica Stegrud har anklagat Romina Pourmokhtari för att vara både okunnig och ”en liten tjej” medan Dick Erixon, utgivare för SD:s tv-kanal Riks, anser att hon bara är minister för att ”bli populär” i vänsterkretsar.

Se ordbråket mellan SD-profilerna och Romina Pourmokhtari (L) i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politikbyrån

Mer i ämnet