Se och hör Per Henriksson, rektor på Örnaskolan, berätta om vilken typ av kränkande incidenter kopplade till mobiltelefoner som utspelat sig elever emellan. Foto: SVT

Örnaskolan planerar att införa ett totalt mobilförbud

Uppdaterad
Publicerad

På Örnnaskolan har man redan infört mobilförbud under lektionstid, men nu är man beredd att gå ett steg längre. Det finns planer på att införa ett totalt mobilförbud under hela skoldagen.

– Vi tycker att telefonerna har varit en distraktion i undervisningen. Vi tycker också att det är elever som hittar på saker med sina mobiltelefoner på raster och andra lediga stunder på skolan som leder till problem. Man gör oetiska filmningar och inlägg på sociala medier som vi sedan får hantera, säger Per Henriksson, rektor på Örnaskolan.

Per berättar vidare att de får ta hand om kränkningar eller anmälningar om kräkningar.

Val 2018 – #dinröst

– Den energi som vi har med eleverna på skolan vill vi lägga på deras undervisning och inte att tjafsa om dumheter, säger Per Henriksson.  

Telefonen ska lämnas hemma

Om eleverna måste ha med sig telefonen till skolan så får de lämna den till sin mentor på morgonen. De får sedan hämta telefonen innan de åker hem på eftermiddagen.

I klippet ovan berättar Per Henriksson som är rektor på Örnaskolan om vilken typ av kränkande incidenter kopplade till mobiltelefoner som utspelat sig elever emellan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet