”Otänkbart att flytta till kommunal skola”

Uppdaterad
Publicerad

Mamma till en av eleverna vid Lundsberg riktar skarp kritik mot Skolinspektionen efter deras beslut om att tillfälligt stänga ner verksamheten.

– Det är gräsligt, jag tycker att det är förfärligt hela vägen. Ett beslut är ett beslut, men det jag är mest upprörd över är hur beslutet meddelas. På en presskonferens inför 200 elever och lärare, säger Pernilla Klingspor, ordförande föräldraföreningen och mamma till en elev på skolan, och fortsätter:

–Jag blev uppringd av min dotter som i ren hysteri skrek att jag skulle komma och hämta henne. Så kan man inte göra, man måste ha en krisberedskap för det här. Det är inte okej, det är barn.

”Det är inte tänkbart”

Under dagens presskonferens fick Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler frågan om var barnen, som fram tills i dag gått på Lundsberg, nu ska ta vägen.

Begler svarade att elevernas hemkommun nu ska bli informerade om läget, och att det är kommunerna som är skyldiga att erbjuda skolgång.

Men enligt Pernilla Klingspor är det otänkbart för vissa elever.

– Ska de åka hem till sina kommunala skolor där de kanske var mobbade innan de kom hit? Det är inte tänkbart. Jag vet inte vad som kommer hända nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lundsbergs skola

Mer i ämnet