Foto: Jens Falkman

Delta i valbevakningen – använd #dinröst

Uppdaterad
Publicerad

#dinröst är en stor del av SVT:s valbevakning 2014. Genom #dinröst vill vi ta del av dina erfarenheter och åsikter och låta dem spela en viktig roll i vår journalistik.

Vilka frågor är viktiga för just dig i den pågående valrörelsen? Vilka konsekvenser får politiken i ditt liv? #dinröst vill veta och förmedla din berättelse – i våra sociala kanaler, på svt.se och i tv.

Bjuder in till valbevakningen

Under hela valrörelsen kommer #dinröst att finnas som din samtalspartner på Twitter, Instagram och Facebook då vi vill visa vår journalistiska vardag och bjuda in dig att bidra till olika delar av vår valbevakning. Vill ni hellre använda mail är adressen dinrost@svt.se.

Val 2014

#dinrösts målsättning är att alltid besvara frågor under samma dag.

”Ser fram emot spännande valrörelse”

– Med #dinröst vill vi vara i dialog med er tittare. Vi vill veta vilka frågor ni tycker är viktiga inför valet 2014 för att kunna lyfta några av dem i vårt journalistiska arbete, säger Eva Landahl, programchef på SVT Nyheter.

– Med #dinröst vill vi också prata med er via twitter, Facebook och Instagram. Vi ser fram emot en spännande valrörelse 2014.

Fakta

I #dinrösts kommentarsfält är det fritt att uttrycka sina åsikter, positiva som negativa, och vi tar som regel inte bort inlägg eller kommentarer.

Undantaget är inlägg och kommentarer med inslag av rasism, sexism, onödiga svordomar, könsord eller personangrepp. Dessa tas bort direkt.

Vår ambition är att svara på alla frågor som ställs direkt till #dinröst. Allmänna frågor eller åsikter ser vi gärna att våra användare bemöter sinsemellan.

#dinröst är till för alla som vill diskutera valets olika frågor, men våra flöden är inte öppna för politiska kampanjer. Kampanjinlägg plockas bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet