• Viktigt meddelande:

    En brand i centrala Järvsö i Ljusdals kommun orsakar kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga ventilationen. Läs mer

”Här är du välkommen att ställa frågor om pension” skriver myndigheten på Flashback. Foto: TT/Flashback

Pensionsmyndighetens plan: Ska söka upp framtidens pensionärer – på Flashback

Uppdaterad
Publicerad

”Hej och välkommen till Pensionsmyndigheten på Flashback!” Så inleds en tråd på det populära internetforumet Flashback. Några timmar senare stänger moderatorn tråden, och myndighetens debut hamnar i forumets ”papperskorg”. Vad hände egentligen?

Kort efter att Pensionsmyndigheten startat sin Flashbacktråd frågar sig forumets användare om det verkligen är på riktigt, eller bara ett skämt.

Men till Dagens Media bekräftar Johan Andersson, presskontakt på myndigheten, att det verkligen är de som ligger bakom. Det hela rör sig om ett nytt projekt.

– Vi ska jobba uppsökande har vi tänkt och möta upp pensionssparare och pensionärer där de finns och nu för tiden finns många av dem på nätet i olika forum.

Johan Andersson menar dock att det inte finns någon djupare analys bakom valet av just Flashback, och inte heller någon exakt känsla för hur mycket resurser som ska läggas för att hitta pensionsrelaterade frågeställningar på det nätforument.

Tråden har ”för låg kvalitet”

Johan Andersson säger dessutom att startandet av tråden egentligen var ett misstag beroende på ”den ivriga mänskliga faktorn”. Myndigheten är tänkt att agera mer passivt.

Flashbacks moderator beslutade under onsdagskvällen att tråden saknade diskussionsunderlag, och går man in nu får man meddelandet att ”Denna tråd har flyttats till 'Papperskorgen'. Ett delforum för trådar med för låg kvalitet.”

Trots den trevande starten har inte Johan givit upp projektet.

– Jag ser framför mig att vi gör en löpande utvärdering. Om vi tror att det inte finns ett behov då får vi omvärdera helt enkelt, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer