Foto: TT

Peter Hultqvist: ”Regeringen vill skapa långsiktig stabilitet”

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist står fast vid att det är för tidigt att binda sig vid en politisk uppgörelse gällande ekonomin inför kommande försvarsbeslut.
”Regeringen vill skapa långsiktig stabilitet i försvarets ekonomi. Det innebär att nästa försvarsbeslut måste vila på ett solitt och grundligt underlag”, skriver han till SVT Nyheter.

Försvarsministerns besked kom efter att de fyra borgerliga partierna meddelat att man inte kommer skriva på försvarsberedningens slutrapport på tisdag.

”Regeringen avser att uppdra åt Försvarsmakten och FMV att redovisa en ekonomisk konsekvensanalys med anledning av Försvarsberedningens förslag innan slutlig ställning tas till den ekonomiska ramen för totalförsvarets utveckling efter 2021”, säger Hultqvist i en skriftlig kommentar till SVT Nyheter.

Han skriver vidare:

”Därefter kommer regeringen som en del i den fortsatta processen att inbjuda samtliga partier i försvarsberedningen till en redovisning av resultatet.”

Försvarsberedningen, vars arbete ska ligga till grund för nästa försvarsbeslut skulle presentera sin slutrapport på tisdag i nästa vecka. Men efter att de borgerliga partierna och Socialdemokraterna inte kommit överens om de ekonomiska ramarna sprack uppgörelsen under fredagsförmiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer