Det blev klart när världens ledande astronomer i Astronomiska föreningen röstade mot Pluto som planet i Prag i dag. Den lilla himlakroppen har sedan 1930 klassats som planet; den ligger längst bort från solen.
Anledningen till att Pluto nu kan komma att kallas pluton är dess ringa storlek – mindre än vår egen måne. Dessutom finns andra lika stora eller större himlakroppar i solsystemet.
Första gången en definition på planet finns
Det var första gången som Astronomiska unionen röstade om själva definitionen på vilka himlakroppar som ska få kallas för planeter.
Ett förslag som en grupp i astronomiska unionen hade lagt fram skulle ha låtit Pluto behålla sin grad som planet. Men problemet var att det ännu längre bort i solsystemet finns liknande himlakroppar, exempelvis Xena, som är något större än Pluto.
Solsystemet kunde ha vuxit med tre planeter
Så om Pluto ska kallas planet måste även tre andra himlakroppar få kallas planeter och därmed skulle solsystemet plötsligt ha fått tolv stycken. Men detta skulle innebära att antalet planeter hela tiden utökas i takt med att man upptäcker ytterligare isbollar i utkanten av solsystemet.
I och med torsdagens beslut har solsystemet åtta planeter: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus.