Bild från vm-finalbordet i poker i helgen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Poker-SM ställs in efter attacker

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Spel ställer in pågående Poker-SM Online. Anledningen är att pokersajten drabbats av massiva överbelastningsattacker.

Enligt Svenska Spel rör det sig om så kallade DDoS-attacker, riktade överbelastningsattacker som har orsakat kraftiga driftstörningar.

– Det är jättetråkigt men vi kommer att betala tillbaka alla insatser enligt våra regler, säger IT-chef Jörgen Olofsson.

Bolaget bedömer att det inte kan erbjuda en tillräckligt bra spelupplevelse och ställer in Poker-SM Online och sina andra pokerturneringar.

– Vi har tagit in externa experter och kommit fram till att vi tyvärr inte kan genomföra turneringarna på något bra sätt, säger Jörgen Olofsson.

8.000 anmälda

Enligt Svenska Spel hade Poker-SM Online fått in cirka 8.000 startanmälningar. Några deltävlingar är avklarade men fyra deltävlingar samt huvudtävlingen återstod och kommer inte att spelas.

Enligt Olofsson har Svenska Spel drabbats av liknande attacker oregelbundet under flera års tid.

– Det är inget nytt fenomen men attackerna har blivit mer sofistikerade och vi har upplevt en klar uppgång i intensitet och omfattning de senaste 2-3 veckorna.

Händelsen är polisanmäld och Svenska Spel arbetar nu för att hitta lösningar som ska försvåra attackerna.

– Det blir en katt och råtta-lek. Buset har en tendens att ligga ett steg före, säger Jörgen Olofsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer