Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den före detta polischefen berättar om tiden som ledde till narkotikabrottsdomen: ”Var i ett maniskt tillstånd.” Foto: SVT

Polischefen Marilouise togs av polis på rejv – dömdes för knarkbrott

Uppdaterad
Publicerad

Som polischef i Gävleborg var pressen hög med lite sömn under flera veckor med skogsbränder 2018. Marilouise berättar att hon gick in i ett maniskt tillstånd och började umgås med kriminella. Senare blev hon själv tagen av polis med amfetamin i blodet på ett rejv.

– Även om det kändes som att mitt liv gick sönder så var det inte så, säger hon i programmet ”Story: Den dömda polischefen”.

Marilouise dömdes för ringa narkotikabrott och dataintrång. Narkotikabrottet nekar hon fortfarande till. Hon förlorade jobbet, men händelserna förde med sig att hon tog itu med sin psykiska hälsa som hon haft problem med genom hela livet.

– Jag har alltid haft en svärta inom mig, säger Marilouise, som berättar att hon fått mediciner för bipolär sjukdom.

I programmet berättar Marilouise att hon gått igenom en skilsmässa. I kombination med ett stressigt jobb och krisreaktioner från andra upplevelser blev det till slut för mycket. Enligt Marilouise gick hon sommaren 2018 in i ett maniskt tillstånd.

I klippet ovan berättar hon mer. Se hela ”Story: Den dömda polisen”  på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.